lauantai 18. maaliskuuta 2017

Vegaanisia jäätelöitä plus vegaanisen brownien resepti!

Olin eilen Roots-ravintolassa Vaasankadulla maistelemassa  Ingmanin uusia vegaanijäätelöitä ja jessus, miten iloisesti yllätyin. Maut olivat pehmeitä, suussasulavia, yksinkertaisesti ihania! Olen siis sekaani, mutta yhä enenevässä määrin syön kasvisruokaa. Punaista lihaa ehkä pari kertaa vuodessa, jos on "pakko". Kanaa ja kalaa kylläkin. Mutta aina jos tarjolla on herkullinen kasvisvaihtoehto, niin valitsen sen. (Kuvat Jarkko Laine)

Jäätelöitä ilolla nauttivat isot ja pienet.

Roots on hurmaava raakaruokakahvila Kalliossa.

Jäätelöiden kyytipoikana oli herkullisia vadelmia ja mustikoita.

Ingman näyttää edelläkävijyyttä ja vastaa kasvaneeseen kysyntään tuoden markkinoille sekä soija- että riisipohjaisia vegaanijäätelöitä. Uusia makuja on kolme. Riisipohjaiset Choice-jäätelöt ovat sataprosenttisesti kasviperäisiä. Kotipakkauksessa on saatavilla lempeän vaniljainen riisijäätelö. Tuuttien ystävät voivat herkutella vanilja- suklaatuutilla, jossa vaniljariisijäätelön kruunaavat kaakaokastike ja kaakaokuorrute. Kaikki riisipohjaiset tuotteet ovat täysin maidottomia ja gluteenittomia.
Kaikki maut löytyvät jo ainakin K-kauppojen hyllyiltä.


Ihanan täyteläinen mantelipohjainen Choice Almond with a Cocoa Twist -jäätelö on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se viekoittelee kaakaon ja vaniljan mauilla. Jäätelö valmistetaan mantelijuomasta ja sen kruunaavat herkulliset kaakaokastikekierteet. Jäätelö sopii vegaaneille ja kaikille, jotka etsivät täyteläistä, maidotonta, gluteenitonta ja soijatonta vaihtoehtoa.
Eikö näytäkin houkuttelevalta?


Soijapohjaisten jäätelöiden kääreisiin kätkeytyy uudistuneita herkkuja. Kotipakkauksissa on tarjolla suomalaisten lempimaut: pehmeä vanilja, raikas mansikka ja taivaallinen suklaa. Toffeen ystävät voivat nauttia täydellisen pehmeästä karamellitoffeetuutista kaakaokuorrutteella. Puikoista pitäviä hemmottelee mehukkaan päärynänmakuinen soijajäätelöpuikko suklaanmakuisella kuorrutteella. Choice Strawberry -mansikkajäätelöpuikot on höystetty raikkaalla mansikkahillolla ja suklaanmakuisella kuorrutteella. Kaikki soijajäätelötuotteet ovat maidottomia ja gluteenittomia. Oma suosikkini on suussa sulava suklaa, joka kulki aiemmin Tofuline-nimen alla. Nyt resepti on uudistettu entistäkin herkullisemmaksi.
Kokki Teresa Välimäen kanssa juttelemassa.

VEGAANINEN BROWNIE SUKLAASATTUMILLA

20×20 vuokaan

1 dl kasvimaitoa
100 g vegaanista margariinia (sininen keiju) 3 dl ruokosokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl aitovaniljajauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa vegaanista suklaata (rouhittuna / pieniksi paloiksi pilkottuna)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, vuoraa n. 20×20 vuoka leivinpaperilla.

Yhdistä kulhossa kasvimaito (esim. soija-tai kauramaito), margariini ja sokeri ja sekoita huolella. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, kaakaojauhe, ruokasooda, suola ja vaniljajauhe ja sekoita keskenään.

Pilko / rouhi suklaa ja lisää jauhoseokseen, halutessasi voit lisätä joukkoon vaikkapa myös pähkinöitä. Kaada vielä sokeriseos jauhojen joukkoon ja sekoita varovaisesti. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.


Paista uunissa keskitasolla n. 25-30min. Browniet voivat jäädä hiukan pehmeiksi sisältä. Nauti vanilja- ja suklaajäätelön kera. 
SHARE:

4 kommenttia

  1. NAAAAM<3 miten kauniita kuvia! ja noi jädet, toi pakkauskin on ihana!

    mun blogissa resepti vegaanisiin pannareihin! :)

    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/lauantain-vegaaniset-pannarit.html

    VastaaPoista
  2. Joo, oli tosi herkullisia kyllä. Vegaaninen pannari kuulostaa superilta, käyn kurkkaamassa reseptin. :)

    VastaaPoista
  3. Kuola valuu jo näppäimistölle! :)

    VastaaPoista
  4. Joo, meidän lähikaupassa ei näitä vielä eilen ollut, mikä pettymys! :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig